NOGAY TÜRKLERİ BÜLTENİ
ANASAYFA DERNEĞİMİZ AVULLAR RESİMLER ANKETLER Z. DEFTERİ NOGAYTÜRKLERİ BÜLTENİ YARDIMLAŞMA_FONU
deneme deneme deneme

NOGAYSAAT

EN ÇOK OKUNANLAR

HABER ARA


Gelişmiş Arama
Şır Börek

Şır Börek

Tarih 02 Eylül 2009, 12:22 Editör Dr. Aziz SÜTBAŞ

Şır Börek

 

 

Malzemeler :

 

Yarım kilo un

Aldığı kadar su

1 tatlı kaşığı tuz

yarım çay bardağı zeytinyağ

İç için : 250 gr. kıyma

1 orta boy soğan rendesi

tuz ve karabiber

Farklı isteyenlere iç malzemesi : 250 gr. lor, 1 demet doğranmış maydanoz

tuz ve karabiber

Kızartma için : 1 su bardağı sıvı yağ

 

Yapılışı : Un, tuz ve aldığı kadar suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur tutulur. İnce yufka halinde açılır. Yarım fincan zeytinyağı yufkaya sürülür. Yufka kenarından rulo yapılır. İki parmak kalınlığında kesilip minik hamurlar şeklinde yuvarlanır. Tekrar açılır ve kıymalı veya peynirli iç konarak kenarları minik minik dantel şeklinde kıvrılarak kapatılır. Kızgın yağda kızartılarak kabarması sağlanır.

 

İç hazırlanması : Kıymalı için verilen malzemeler çiğden konarak karıştırılır. Peynirli için de tüm malzeme karıştırılır.

Bu haber 1075 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Nogay Mutfağı

Taba Borek

Taba Borek Taba Borek

Şorbalar

Şorbalar Şorbalar

KÖŞE YAZILARI

Nogay Halkım Tileymen.08 Mayıs 2014


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi